top of page
IMG_4030.jpeg

SUCCESSION & FAMILY BUSINESS

Een succesvol familiebedrijf – voor nu en volgende generaties. 

 

Om dit te bereiken moet alle betrokkenen helder voor ogen staan wat de verschillende verantwoordelijkheden zijn en hoe de rollen zijn verdeeld. Zodat (onuitgesproken) verwachtingen niet onnodig tot misverstanden, spanningen of conflicten leiden.

 

Vraagstukken over toezicht, overdracht tussen generaties, functies voor familieleden, het balanceren van belangen van alle stakeholders van het bedrijf – om er maar een paar te noemen – komen vroeg of laat aan bod bij elke familie met een bedrijf.

 

Een helder ingerichte governancestructuur is een eerste stap. Maar, dit kan soms worden ervaren als ‘inleveren van invloed’. Terwijl een zorgvuldig en professioneel opgezette structuur, met daarin personen met de juiste kennis, ervaring, wijsheid en toewijding, juist rust aan tafel brengt. Met de blik over de generaties heen, naar de toekomst – met respect voor de dag van vandaag.

Streep_blauw_dun.png

Als coach streeft Aege ernaar familieleden beter te laten communiceren en samenwerken. En of hij nou één enkel familielid coacht of meerdere personen tegelijkertijd, het staat altijd in het teken van het bedrijf (weer) vruchtbaar maken.

 

Als executive search consultant helpt Aege bij het definiëren van de verwachtingen van mensen op een sleutelpositie binnen die governance. Daarnaast helpt hij bij het vinden van geschikte kandidaten – binnen of buiten de familie – die van waarde zouden kunnen zijn in zo’n sleutelrol. Bijvoorbeeld in het bestuur van een STAK, in de Raad van Commissarissen of als leider op een sleutelpositie binnen het bedrijf.

 

Vertrouwelijkheid staat centraal, zeker bij een bedrijf in handen van een familie. Aege gaat graag met je in gesprek om te luisteren naar je verwachtingen en je meer te vertellen over zijn ervaringen met dit soort vraagstukken en projecten en de daarbij gerealiseerde resultaten.

Lees de gedachten van Aege over Succession & Family Business

Lees alle artikelen

Pijl.png

Daniël de Swaan

CEO Meijers Assurantiën, een familiebedrijf gesticht door zijn schoonvader

"Aege heeft alle betrokken familie leden ook in het proces betrokken en erdoorheen gecoacht."

Weet je welkom om van gedachten te wisselen.

Waarover je maar wilt.

MAIL.png
IPhone_Wit.png
bottom of page