top of page
IMG_4030.jpeg

"Het is een persoonlijke en het is een menselijke aanpak.

Aege brengt persoon en organisatie bij elkaar."

- Rutger Arisz -

EXECUTIVE SEARCH 

Uitzonderlijk leiderschap is niet vanzelfsprekend in elke organisatie succesvol leiderschap. Het is de samenhang tussen kwalificaties, persoonlijkheid, stijl, visie en context die van een leider een uitzonderlijk leider maakt.

 

Aege begrijpt dat de waarde van de benoeming schuilgaat in de balans tussen de context en het geheel dat een kandidaat brengt.

 

In de zoektocht naar die juiste kandidaat daagt Aege zijn cliënten uit en helpt hen inzicht te creëren in wat nodig is voor het leiderschapsteam. Door volledig in de situatie én de organisatie te duiken, helpt hij de juiste kandidaat te selecteren. Hij kijkt verder dan het tastbare en begeleidt zowel cliënt als kandidaat zorgvuldig en persoonlijk. 

DE DRIE FASEN VAN EEN EXECUTIVE SEARCH PROJECT MET BRIGHTHEADS 

Pijl wit.png
1.png

VRAAGFORMULERING EN ROLSPECIFICATIE

2.png

SELECTIE EN EVALUATIE

Pijl wit.png
3.png

FINALISATIE

VRAAGFORMULERING EN ROLSPECIFICATIE

In de eerste fase wordt het gemeenschappelijk begrip van de vraag geformuleerd. Aege interviewt alle intern betrokkenen, zodat helder wordt wat binnen de organisatie nodig is en verwacht wordt en waaraan de juiste kandidaat moet voldoen. Vervolgens schrijft Aege de rolspecificatie. Dit document dient twee doelen: een intern doel om te zorgen voor gedeeld begrip, en een extern doel voor de uiteindelijke – laatste – kandidaat of kandidaten, zodat ook zij weten wat er van hen verwacht wordt.

SELECTIE EN EVALUATIE

De tweede fase is het selecteren en benaderen van mogelijk geschikte kandidaten. Dat kunnen ook interne kandidaten zijn en mensen die al op het netvlies van de opdrachtgever staan. Aege houdt uitgebreide interviews en deelt vervolgens een overzicht van hooguit vier geschikte kandidaten. Enkele, of wellicht alle vier, worden uitgenodigd voor een eerste introductiegesprek met de opdrachtgever. Aege begeleidt deze introductiegesprekken zodat hij met alle betrokkenen kan evalueren.

 

Vervolgens wordt één kandidaat – of hooguit twee kandidaten – gevraagd een businesscase-presentatie voor te bereiden. Op deze manier kan de kandidaat zijn of haar communicatieve vaardigheden tonen, evenals abstractievermogen, presentatievaardigheden, flexibiliteit, vermogen te luisteren naar zowel het gesprokene als het onuitgesprokene en begrip van de business. Zo wordt inzicht verkregen in de culturele fit tussen het team en de kandidaat.

 

De laatste kandidaat kan gevraagd worden een specifieke test te doen. En tot slot een aantal relevante referenties te noemen die cliënt en Aege gezamenlijk over de kandidaat kunnen spreken.

FINALISATIE

Het belang van de laatste fase, de derde projectfase, wordt door betrokkenen vaak onderschat. Wanneer de organisatie haar keuze heeft gemaakt en de kandidaat serieuze belangstelling heeft getoond, moeten beide partijen het eens worden over de voorwaarden. Hoewel vroeg in het project de hoofdlijnen al gedeeld zijn, zal het in dit stadium vooral om de details draaien. Voor een succesvolle afronding van deze laatste fase, voor zowel de kandidaat alsook voor de organisatie, blijft Aege betrokken totdat beide partijen het over elk detail van de overeenkomst eens zijn. Na de benoeming van de kandidaat kan Aege, als dat gewenst is, betrokken blijven als coach om zo gezamenlijk aan een succesvolle benoeming te blijven werken.

"Aege is een katalysator voor het nieuwe leiderschap, wat de wereld nu zo hard nodig heeft."

Sophie Wisbrun -

Weet je welkom om van gedachten te wisselen.

Waarover je maar wilt.

MAIL.png
IPhone_Wit.png

Lees de gedachtes van Aege over Executive Search

Lees alle

artikelen

Pijl.png
Streep_wit_dun.png

Willemijn Verloop

Founder & member of the board of War Child Nederland, co-founder & partner Rubio Impact Ventures

“Wat ik bijzonder vond aan de samenwerking met Aege is dat hij nauwelijks afgaat op de CV’s (behalve in de eerste instantie). Hij kijkt echt naar de mens achter het CV."

Tom van Aken

CEO Avantium since 2005.

“Ik zou Aege al helemaal aanraden als mensen worstelen met wat voor iemand ze nou eigenlijk zoeken. Wie zoek je nou. Wie zou jouw organisatie nou het beste kunnen komen versterken."
Streep_wit_dun.png

Weet je welkom om van gedachten te wisselen.

Waarover je maar wilt.

MAIL.png
IPhone_Wit.png
bottom of page