top of page

Extremely out of office

Ontdek hoe natuur bijdraag aan veerkracht en productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat de natuur een positief effect heeft op je concentratieniveau en welzijn in zijn algemeenheid.

Organisaties waarin het leiderschap zich dit beseft, dragen aantoonbaar bij aan de veerkracht en productiviteit van het team.


Sinds mensenheugenis zijn we niet zo ver verwijderd van de aarde, onszelf en elkaar. Na de industriële revolutie, en nog nadrukkelijker nu, midden in de digital revolutie, zijn velen van ons het contact met de natuur verloren.


Deze vervreemding vergt zijn tol. We hebben de inspiratie van de natuur nodig, nu meer dan ooit. Ook in het werk.


Organisaties kunnen mensen – teams – gestructureerd uitnodigen om in de natuur weer met zichzelf en elkaar in contact te komen. De positieve effecten van zulke nature trails zijn glashelder.


In het artikel '(Extremely) out of office: Let nature boost your team’s creativity and performance'vertellenFiona Campbell, Arne Gast, Kris Morton en Fleur Toniesover hun ervaringen met teams en nature trails. Inspirerende voorbeelden die door hen onderbouwd worden met resultaten uit wetenschappelijk onderzoek.


Laat je inspireren. Zoek de natuur zelf regelmatig op. Ga met je team, het liefste begeleid, de natuur in. Laat je verrassen door de effecten.


Zelf schrijf ik deze woorden in Noorwegen. Op een plek waar ik mij al drie decennia regelmatig terugtrek en laaf aan de natuur. In het dagelijks leven begin ik bijna elke dag met een rondje hardlopen door de natuur. Toegegeven, het is bijna een verslaving. Die ik je met enthousiasme toewens!


Weet je welkom om van gedachten te wisselen. Over het vinden en selecteren van leiders die in balans staan met hun eigen cq de natuur. Of over de manier waarop je zelf, al dan niet met je team, kan werken aan je verbinding met de natuur.


Warme groet,

Aege

Comentarios


bottom of page