top of page

Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomstTrouwe lezers herkennen dit stokpaardje van me.


Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst!


Hoe vaak ik in mijn search praktijk niet aangelopen ben, en nog steeds aanloop tegen dit hardnekkig misverstand…


Was het maar zo eenvoudig, vooruitkijken in plaats van achterom… Organisaties blijven maar al te vaak koppig selecteren op makkelijke, harde criteria gebaseerd op het verleden van kandidaten.


Toegegeven, het alternatief is verre van simpel. En de alom gehanteerde tests bieden zelden de gewenste houvast.


Lees dit artikel van de hand van Bersin & Chammorro-Premuzic. Er worden drie vragen gesteld. Ten eerste: levert de kandidaat fantastische bijdragen of schuilt er een inspirerende en effectieve leider in hem/haar? Ten tweede: zijn de periodieke evaluaties van deze kandidaat betrouwbaar? Tot slot: kijk ik naar resultaten uit het verleden of heb ik de creativiteit om de toekomst voor ogen te houden?


Echt, het is de tijd, moeite en inspanning waard om zowel de rol als de kandidaten dieper te analyseren. Te begrijpen. In de context. Met begrip van de historie. Met de creativiteit waarmee het besef van het gewenste resultaat helder voor ogen komt. De toekomst!


Weet je welkom om van gedachten te wisselen. Over minimaliseren van de kans op een leiderschapsbenoeming die niet brengt wat verwacht en gehoopt wordt. 


Warme groet,

Aege

Comments


bottom of page