top of page

Authentiek leiderschap: de sleutel tot uitzonderlijk succes


M’n nieuwe website is online. Je zult nu misschien denken: leuk voor jou, maar wat heb ik daaraan?


Precies, en daar zit nu net mijn aarzeling om over mezelf te schrijven. Maar dat veranderde toen ik dit artikel las uit de Harvard Business Review. Het gaat over datgene wat een team in staat stelt uitzonderlijke prestaties te leveren.


Uit het onderzoek waar dit artikel over gaat, blijkt dat succesvolle teams vijf elementen nodig hebben, of deze met elkaar goed onder de knie moeten hebben, om bijzonder succesvol te zijn.


Authenticiteit wordt daarbij als laatste vermeld, maar zeker niet als minste. Het is bewezen dat mensen aanzienlijk meer bijdragen aan hun werk wanneer ze zichzelf kunnen zijn, authentiek zijn!


Al jarenlang blijkt uit onderzoek dat mensen, net zoals teams, tot buitengewone prestaties in staat zijn wanneer wordt voldaan aan drie psychologische basisbehoeften: autonomie, het gevoel van eigen competentie en competentie binnen de werkomgeving, en authentieke verbondenheid.


Als daaraan is voldaan, communiceren mensen op een authentieke manier en durven ze zich kwetsbaar op te stellen omdat ze zich veilig voelen. Vergaderingen worden levendige, sprankelende bijeenkomsten waar inspiratie en feedback centraal staan. Iedereen toont oprechte interesse in elkaar als individu, dus niet alleen als collega, en voelt zich daarom ook in de privécontext begrepen. Lees het artikel uit de HBR, het zal je zeker inspireren.


Finding & reinforcing authentic leadership. Dat vat mijn werk en dus ook mijn nieuwe website mooi samen.

Ontdek op m’n nieuwe website hoe ik kan bijdragen aan authentiek leiderschap en aan een authentieke organisatiecultuur, waarin succesvolle mensen buitengewone resultaten kunnen behalen.


Weet je welkom om van gedachten te wisselen over dit onderwerp. Of elk ander onderwerp dat je met me wilt delen.


Warme groet,

Aege

Comentários


bottom of page